0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Hür dünya, bu eşkıyalığa dur demeli!

İsrail’in 1967’den beri işgal altında tuttuğu Suriye’ye ait Golan Bölgesi, Trump tarafından altın bir tepsi içinde İsrail’e hediye edildi. 

Hem de babasının malını, dostlarına ikram edercesine, tüm dünyanın gözlerinin içine baka baka yaptı bunu. 

Hür dünya, sözde bazı kurumlarıyla eş-dost pazarda görsün misali en düşük tonda, cılız bir ses tonuyla birer kınama mesajı yayınlamakla geçiştirdi konuyu… 

Hür dünya tabiri yanlış oldu, biliyorum!.. Birkaç ülke ve BM ile AB’nin basın sözcüleri… 

Hiç şüpheniz olmasın, bir gemi bir balinaya çarpıp hayvancağızı yaralasaydı, bu kurumların sesi daha fazla çıkardı!.. 

Şunu, tüm dünya artık açık seçik olarak görmeli: 

Beyaz adamın maceraperest, eli-kanlı korsanları tarafından kurulan ve o geni taşıyanlarca yönetilen ABD, yaşadığımız dünyayı cehenneme çevirecek!.. 

II. Dünya Savaşı’ndan beri dünyayı kana bulayan Amerika’dır!.. 

Hür dünya aklını başına toplayarak, birlikte ve kararlı bir şekilde Amerika’ya tavır koymazlarsa, bu kan ve gözyaşından kurtulamayacaklardır! 

İlk yapılacak şey, dünya kamuoyunun Amerikan eşkıyalığına karşı bilinçlendirilmesi… İkinci adım, tüm ülkelerin Birleşmiş Milletler denilen emperyalist beşli çetenin siyasal meşruiyet çarkı görevini icra eden bu kuruluştan ayrılmaları… Ama bunu üç-beş ülke yapmamalı sadece… Dünya kamuoyu hazırlandıktan sonra, toplu bir istifa gerçekleştirilmeli… 

Bakın, dünyada uluslararası hukuk denen şey kalmadı!.. 

Eşkıya devlet, önce bir siyasi lideri allayarak-pullayarak koltuğa oturttu, O’nunla İslam coğrafyasını işgal ederek, kan ve gözyaşına boğdu!.. 

Arkasından dengesiz bir tahsildarı koltuğa oturttu, “delidir, ne yapsa yeridir!” algısıyla bir yandan istediği devletlerin hazinelerine el koyduruyor, istediği yeri işgal ediyor, canı istediğinde de onun-bunun toprağını hediye ediyor!.. 

Dünya var olduğu günden bu yana, böyle alçakça, böyle rezilce bir anlayış görmedi!.. 

Ve, bütün bu olana-bitene de, dünya sessiz kalıp, seyretmekle yetiniyor!.. 

Ne Birleşmiş Milletler’in kararlarını takıyor, ne de uluslararası hukuku!.. 

Trump’un Kudüs ile ilgili aldığı karara, hür dünyanın cılız tepkisi, kendisine cesaret vermiş olmalı ki, şimdi de Birleşmiş Milletler kararını hiçe sayarak Golan’la ilgili kabul edilemez bir adım attı!.. 

Edebi cümlelerle, Evanjelist-Siyonist yorumlarla kimse havanda su dövmesin!.. 

Amerika’nın anladığı dilden konuşmanın vakti geldi de, geçiyor bile!.. 

Tüm dünya net ve sert bir tavır takınmalı, hem de birkaç saat içinde! 

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX